Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

Ferenczy János síremlékének helyreállítása

Az Erdőmérnöki Kar valamint a Faipari Mérnöki és Kreatív Ipari Kar közreműködésével megújult Ferenczy János erdőmérnök hallgató síremléke a soproni Evangélikus temetőben. Az idő vasfoga által megviselt kojafát az EMK szállítatta el és vissza, valamint elkészítette az emlékoszlop befogatásának műtérgyát. Az FMK Faipari Tanműhelye végezte a faanyag megtisztítását és konzerválását.

Tovább

V. Országos Erdészeti Gépesítési konferencia

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya 2024. május 8-án Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából Országos Erdészeti Gépesítési Konferenciát szervezett Sopronban az egyetemen, a Ligneum Látógatóközpontban.

Pic3.jpg

Tovább

Pályázat szakmai tudományos ösztöndíjra

Ez Erdőmérnöki Kar dékánja a HKR 102/C § (1) bekezdése alapján szakmai, tudományos ösztöndíj elnyerésére pályázatot hirdet.

A pályázatot a Neptunon keresztül lehet beadni a SOE_9_05 - Adatlap az intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíjhoz űrlap felhasználásával.

A pályázat leadási határideje 2024. április 30. 16.00. Eredményhirdetés: 2024. május 2-án.

A pályázathoz mellékelni kell a tervezett szakmai programot, melynek 2024 májusában meg kell valósulni. A pályázatot elnyert hallgatónak beszámolót kell benyújtania a teljesítésről a program lezárultával.

A pályázat elbírálásban előnyt jelent, ha szakmai ismereteket bővítő, több személy részvételével megvalósuló belföldi tanulmányútról van szó.

A pályázatot elbíráló bizottság tagjai: a Kar dékánja, dékánhelyettesei, és a HÖK által delegált hallgató.

Tovább

Student Competition in Zvolen

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara idén harmadszor vett rész a Zólyomi Technikai Egyetem által szervezett Nemzetközi Tudományos Diákkonferencián. Idén három erdőmérnök hallgató (Muraközy Lili, Kele Zsombor, Benke Dénes), és egy PhD hallgató (Ács Norbert) képviselte egyetemünket, karunkat, és prezentálták tudományos eredményeiket angol nyelven. A hallgatók közül Benke Dénes a biológia szekcióban díjat nyert. Ezúton is gratulálunk neki.

Tovább

Konferencia prof. dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából

HB.pngA Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete és az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Gépesítési Szakosztálya Prof. Dr. Horváth Béla 75. születésnapja alkalmából konferenciát szervez. A konferencia egyben az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottságának ülése is. 

 

A konferencia időpontja: 2024. május 8. 10 óra.

A konferencia helye:  Soproni Egyetem, Ligneum Látogatóközpont, Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

Tisztelettel kérem, hogy részvételi szándékát a major.tamas@uni-sopron.hu e-mail címen 2024. április 30-ig jelezze.

Tovább

Tavaszi nagytakarítás

Az Egyetem két Karának hallgatói (Erdőmérnöki Kar és a Benedek Elek Pedagógiai Kar) a Tanulmányi Erdőgazdaság munkatársaival közösen vettek részt a „Tavaszi Nagytakarítás” elnevezésű országos kezdeményezésben 2024. április 9.-én. 

20240409_111742.jpg

Tovább

A talaj élete

A Magyar Talajtani Társaság 2024. március 20-án országos kampánynapot szervez, hogy felhívja a figyelmet termőtalajaink állapotára és fontosságára (www.talaj.hu)

DSC_0910.JPG

Tovább

Szakmai hét

Tisztelt Hallgatók!


Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Soproni Egyetem 2023/2024-es tanévének tavaszi szemeszterében április 2-től 5-ig Szakmai Hetet tartunk hallgatóink számára. A Szakmai Hét programjairól a karoktól hamarosan tájékoztatást kapnak.
Felhívom továbbá a figyelmüket, hogy a Szakmai Héten való részvétel minden nappali képzésben tanuló hallgatónk számára kötelező.

Üdvözlettel:
Dr. PÁSZTOR ENIKŐ PhD
mb. oktatási rektorhelyettes 

 

Az egyes programokra regisztrálni szükséges. A jelentkezés egyben a jelenlét igazolására is szolgál majd. A regisztrációs űrlap címe: https://forms.office.com/e/BSRjEybtrP. Felhívom a figyelmet, hogy néhány program létszámkorlátos - csak ez első "n" jelentkező regisztrációját vesszük figyelembe. A programokra jelentkezni 2024. március 13. 12:00 és március 28. 12.00 között lehetséges.

Érdemes a válaszokat elmenteni, annak segítségével a későbbiekben módosítani lehet a már rögtzített adatokat.


Az Erdőmérnöki Kar programkínálata

Tovább