Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hírek

Ökológiai Kutatóközpont Hallgatói Nyílt Napja

Az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete minden évben hallgatói nyílt napot szervez, amin az elmúlt két évben a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának hallgatói is részt vettek. A rendezvény alkalmával megismerhettük a Kutatóközpont történetét, szervezeti felépítését és az egyes kutatócsoportok tevékenységét, aktuális kutatási témáit, melyekhez kapcsolódni lehet szakdolgozati, diplomamunka témákkal. Ezután egy vezetett séta keretében bejártuk a Nemzeti Botanikus Kertet és az ott található üvegházakat. 

OKOBI1.jpg

Tovább

Erdészeti Tudományos Konferencia - 2024

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara és Erdészeti Tudományos Intézete valamint az Országos Erdészeti Egyesület 2024. február 5-6-án – emlékezvén az első erdészeti tanóra megtartásának évfordulójára – Erdészeti Tudományos Konferenciát szervez. A konferenciára várjuk az erdészet, környezet- és természetvédelem, vadgazdálkodás, geomatika, erdőpedagógia területéről az új tudományos eredményeket bemutató előadásokat, és az előadások iránt érdeklődő résztvevőket.

Erdeszeti_Tudomanyos_Konferencia_24.jpg

Tovább

Kari Tudományos Diákköri Konferencia - 2023

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara
2023. december 6-án 13 órai kezdettel rendezte meg
Tudományos Diákköri KonferenciáJát

EMK_TDK_slider.png

Tovább

Dr. Banadics Adrienn az MTA VEAB Év Kutatója díjban részesült

A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) minden évben meghirdeti az "Év kutatója" pályázatot és elismerésben részesíti az arra érdemes pályázókat elért tudományos eredményeik alapján.image2.jpeg

Tovább

Erdőmérnöki Kar nyílt napja - 2023. 12. 06.

Az Erdőmérnöki Kar 2023. december 6-án tartja nyílt napját

NyiltNap_231206.jpg
Tovább

Akadémisták Selmecen 2023

Az Erdőmérnöki Kar az idei évben is képviselte magát az ősi alma maternek otthont adó bányaváros, Selmecbánya szervezésében megrendezett „Akadémisták Selmecen” találkozón. E rendezvényt 2006 októberében szervezték meg először, amikor a „Deklaráció” ötödik évfordulóját ünnepelték mindazok, akik a Selmecbányán megalapított egykori képzés szellemi öröksége mellett kézjegyükkel is hitet tettek. E deklaráció nem más, mint „a híres selmecbányai Bányászati Akadémia szellemi örökség követőinek ünnepélyes nyilatkozata”, amelyet 2001. november 30-án írtak alá Miskolc, Sopron, Leoben, Ostrava, Kassa és Zólyom felsőoktatási intézményeinek selmeci örökséget ápoló bányász, illetve erdész karai, valamint Selmecbánya városa.

IMG_1060.jpg

Tovább

Kaán Károly Ökoklub bakonyi tanulmányútja

Szeptember utolsó hétvégéjén, jó társaságban és érdekes szakmai programok kíséretében került sor a Kaán Károly Ökoklub saját szervezésű bakonyi tanulmányútjára.

69.jpg

Tovább

OEE Erdőhasználati Szakosztály rendezvénye Sopronban

Az OEE Erdőhasználat Szakosztálya, a Soproni Helyi Csoport és Hallgatói Tagozata, valamint a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara közös két napos szakosztályülést szervezett Sopronban, ausztriai „kitekintéssel”, 2023. szeptember 27-28-án. A rendezvény megtervezésekor két témát tűztünk ki célul, egyrészt méltón megköszönteni Prof. emeritus dr. Rumpf János egykori Erdőhasználati Tanszék vezetőjét születésnapja alkalmából, másrészt betekintést adni s Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. együttműködésébe, és egy kiválasztott erdőrészletében az új eddig még soha nem alkalmazott terepi államvizsgáztatás metodikájába. A kivitelezési szakaszban az időpont kijelölésével vált világossá, hogy a rendezvény kibővíthető a közelben Semmeringen zajló Austrofoma gépkiállítás és vásáron való részvétellel.

OEEEHSZO.jpg

Tovább

EMK TDK konferncia - felhívás

FELHÍVÁS

A Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Karának Tudományos Diákköri Tanácsa

december 6-án (szerdán) délután 13 órától

KARI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁT

rendez az Egyetem Erdőmérnöki Karának hallgatói számára

EMK_TDK_slider.png

Tovább

Fából majdnem vaskarika is

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának, Erdő- és Természeti Erőforrás-gazdálkodási Intézete, 2023 szeptember 29-én számos programmal csatlakozott a Kutatók Éjszakája, országos rendezvénysorozathoz. Az erdő hasznosításának megismertetése céljából egy 3 részből álló alprogramot szerveztünk „Fából majdnem vaskarika” címen, mert úgy gondoljuk a lakosság edukálása arra, hogy az erdőt nem kihasználjuk, hanem kellő gondosság elve mellett gazdálkodunk vele, valamint az, hogy számos dolog alapanyagát a fa adja, napjainkban rendkívül fontos és aktuális.

szimulator.png

Tovább

Terepi bemutató fás szárú és agroerdészeti ültetvényekben

Terepi bemutató fás szárú és agroerdészeti ültetvényekben 

 

2023. szeptember 26-án az Erdőmérnöki Kar fás szárú energetikai ültetvények témakörben terepi bemutatót szervezett.

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a terepi bemutatót VKK-2023-00240 számmal 20 kreditpont értékkel akkreditálta választható kiegészítő képzésként a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a terepi bemutatót KP-005506-2/2023 számmal 2 kreditpont értékkel akkreditálta választható rendezvényként a független szaktanácsadók számára.

A szakszemélyzeten és a szaktanácsadókon kívül részt vettek a tanulmányúton az Erfurti Fachhochschule hallgatói és oktatói is.

Tovább