Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök illetve szakirányító szakirányú továbbképzés

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök/szakirányító szakirányú továbbképzést hirdet.

A képzés célja, hogy a más területen már diplomával rendelkező vadászati, vadgazdálkodási vezetők vagy leendő vezetők képzését a vadgazdálkodási szakfeladatokra fokuszálva biztosítsuk. Képzésünk a tényleges napi gazdálkodási, vadászati feladatok hatékony irányításának segítésének elsajátítását célozza. Hasznos információkkal, gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be a sokrétű igazgatási feladatokat. Ajánljuk a képzést azon tanulni vágyoknak is, akik sportvadászként, megválasztott tisztségviselőként szeretnének jobban elmélyülni, nagyobb szakmai jártasságot szerezni a vadgazdálkodási irányítás és szakigazgatás feladataiban.

 • A képzés idő három szemeszter, félévente két konzultációs héttel.
 • A képzés csak levelező tagozaton indul.
 • A jelentkezés feltétele bármely képzési területen megszerzett BSc illetve MSc (főiskola illetve egyetemi) végzettség.
 • Jelentkezési határidő: őszi féléves kezdés esetén augusztus 15., tavaszi féléves kezdés esetén január 15.
 • Jelentkezéshez kérjük küldje el a holnapról letölthető jelentkezési lapot a szakfelelősnek laszlo.richard@uni-sopron.hu címre.

A jelentkezés elfogadásáról és a konzultációk időpontjáról szeptember 5-ig illetve január 31-ig e-mailban küldünk értesítést. Felhívjuk figyelmét, hogy a jelentkezési lapon közölt adatok alapján hozott előzetes pozitív felvételi döntés, a beiratkozáskor bemutatott dokumentumok ellenőrzése után válik jogerőssé. Amennyiben a végzettsége nem felel meg a bemeneti követelményeknek, a döntést megsemmisítjük.

Az alapképzettségtől függően a szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

 • Alapképzésben/főiskolai szintű képzésben szerzett mérnöki végzettség esetén - Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú továbbképzési szak,
 • Alapképzésben/főiskolai szintű képzésben szerzett végzettség esetén –
  Vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakirányú továbbképzési szak,
 • Mesterképzésben/egyetemi szintű képzésben szerzett mérnöki végzettség esetén - Mesterszintű vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú továbbképzési szak,
 • Mesterképzésben/egyetemi szintű képzésben szerzett végzettség esetén -
  Mesterszintű vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakirányú továbbképzési szak.

A képzés Magyarország legelső felsőfokú vadgazdálkodási képzést nyújtó intézményében történik, ahol minden rendelkezésre áll a magas színvonalú képzéshez. A képzés gesztora a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán belül a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet, ahol már az 1970-es évek óta folyik önálló vadgazdálkodási képzés. A képzés hátterét az Intézethez tartozó tantermek, laborok, gyűjtemények (állattani, vadgazdálkodási, fegyver), szakkönyvtár, valamint nemzetközi szinten is elismert oktatók biztosítják. A magas színvonalú gyakorlati képzéshez hozzájárulnak a Lajta-Hanság Zrt vadászterületen folyó kutatások (LAJTA- és MOSON projektek), gyakorlatok, amelyeknek bázisa az irénmajori Dr. Studinka László kutatóállomás, valamint a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt nagyvadas vadászterületén folyó tanulmányi jellegű gyakorlatok (pl.: zárttéri apróvad és nagyvadtartás).

Szak mintatanterve

Finanszírozás módja: költségtérítéses, 180.000,– Ft/félév 

 

Szakfelelős:

Dr. László Richárd egyetemi docens

Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet

További információ:

E-mail: laszlo.richard@uni-sopron.hu

Tel: 99/518-351

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó fájlok