Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Átadták a diplomákat az Erdőmérnöki Kar végzős hallgatóinak

2023. Január 25-én ünnepélyes keretek között került sor az Erdőmérnöki Kar nyilvános doktoravatójára és diplomaátadó kari tanácsülésére a Ligneumban.

 

diplomaátadó 2023.01.25.

 

Az egybegyűlteket Dr. Katona György rektorhelyettes köszöntötte, aki kiemelte, hogy bár a diplomájukat kézhez kapó hallgatók még pályájuk elején járnak, mégis ők alkotják majd a leendő vezetők táborát a jövőben. A rektorhelyettes az ezzel járó felelősség, és a sikerhez vezető esetleges kudarcokon és nehézségeken való túllendülés fontosságára hívta fel a figyelmet. 

Ezt követően Dr. Heil Bálint dékán ünnepi beszédében a megállíthatatlanul és gyorsan múló időről, az elcsendesedés szükségességéről, és a sorok között ülő egyetemistáknak az itt szerzett életre szóló emlékeinek kiemelkedő szerepéről beszélt. A nagyvilágba kilépő diákokat arra buzdította, hogy ne hagyják, hogy mások a saját kudarcaikon alapuló korlátjaikkal befolyásolják, hogy ki meddig juthat el az életben. 

Az ünnepi köszöntőket Bérczy Dóra Judit, Besim Ajvazi, Hegedéné Nemes Viktória Erzsébet és Mátra Zoltán Soma PhD doktorok fogadalomtétele és doktorrá avatásuk követte, majd pedig a végzős hallgatók eskütétele és diplomájuk átvétele következett.  

Az Erdőmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese Dr. Kovács Gábor arról számolt be, hogy a 2022/23-as tanév őszi szemeszterében 55 fő tett sikeres záróvizsgát. A Fölmérő és földrendező alapszakon 10 fő, a Környezetmérnöki alapszakon 2 fő, a Természetvédelmi mérnök alapszakon 7 fő, a Vadgazda mérnök alapszakon 11 fő, a Környezetmérnök mesterszakon 7 fő, a Természetvédelmi mérnök mesterszakon 2 fő, a Vadgazda mérnök mesterszakon 1 fő, Erdőpedagógia szakirányú továbbképzésen 3 fő, Vadgazdálkodási igazgatási továbbképzési szakon pedig 12 fő záróvizsgázott le eredményesen.

Kis Enikő természetvédelmi mérnök és Stumphauzer Laura okleveles környezetmérnök hallgatók külön dékáni dícséretben részesültek kiemelkedő teljesítményük okán. 

A oklevelek átvételét követően a ceremóniát a hagyományőrző Erdészhimnusz zárta.

 

Cikk nyomtatása E-mail