Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Valétabizottságok találkozója

2022. október 25-én karunk Valéta Bizottsága meghívást kapott az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület budapesti székházába testvérvárosok Valéta Bizottságainak találkozójára.

Találkozó résztvevői

Érkezésünkkor Dr. Hatala Pál Elnök Úr köszöntött minket, majd rövid székház bemutató után egy közös ebéden vettünk részt. A délután rövid előadásokkal folytatódott, ahol röviden bemutatták az egyesület történetét és előadást hallhattunk Péch Antalról a magyar bányászat meghatározó mérnökéről. A nap fennmaradó részében a meghívott Valéta Bizottságok bemutatták a Selmeci Diákhagyományok jelenét az egyetemükön és a hétköznapi diákéletet. A Bizottságok előadása után kötetlen beszélgetésben tárgyaltuk meg a számunkra fontos dolgokat. Az Országos Magyar Bányászati es Kohászati Egyesület biztosított minket a morális támogatásukról es bíztatott, hogy a továbbiakban erősítsük a kapcsolatot az Egyesülettel. A Soproni Egyetemről négyen képviseltük magunkat, erdőmérnöki karról Jóna Zoltán Valéta Elnök, Szendi Bence Valéta Bizottság Pénztáros, Juhász Tamás Bál Elnök, valamint a Faipari és Kreatívipari Karról Kruppa Márton Valéta Elnök. 
Köszönjük szépen az Országos Magyar Bányászati es Kohászati Egyesületnek a meghívását és a lehetőséget, hogy részt vehettünk az eseményen! 
Jó szerencsét!
Cikk nyomtatása E-mail