Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Lezajlott a nyílt nap az Erdőmérnöki Karon

Nyilt nap

2023. január 18-án, szerdán ismét megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Soproni Egyetem az Erdőmérnöki Kar középiskolásoknak szervezett Nyílt-napja alkalmából. A Dékáni Hivatal vezetője, dr. Facskó Ferenc köszöntötte az egybegyűlt nagy létszámú érdeklődők táborát, majd pedig a szakok bemutatása következett a szakfelelősök által: az Erdőmérnöki szak (dr. Kovács Gábor), a Földmérő és földrendező mérnöki szak (dr. Czimber Kornél), a Természetvédelmi mérnöki szak (dr. Korda Márton) és a Vadgazda mérnöki szak (dr. Jánoska Ferenc) mutatkozott be röviden. Az előadások folyamán szó volt a felvételi követelményekről, az oktatott tantárgyak széles skálájáról, Sopron kulturális és természetközeli vonzerejéről és a végzett hallgatókat váró biztos elhelyezkedési lehetőségekről is. A látogatók továbbá megismerkedhettek a „selmeci hagyományokra” épülő sokszínű diákélettel, ahol a szórakozás és egymás tanulásban, illetve minden másban történő segítése egyaránt jelen van.

Ezt követően a szakok részletesebb ismertetése következett különböző helyszíneken, ahol bárki feltehette kérdéseit, majd eldönthette, hogy melyik fakultatív programon kíván részt venni: a Növénytani Tanszék szervezésében megtekinthették a Herbáriumot, vagy megnézhették a Vadászati gyűjteményt, vagy akár egy informatív körséta keretében megcsodálhatták a Soproni Egyetem épületeinek otthont adó Botanikus kertet Dr. Facskó Ferenc vezetésével.

Bízunk benne, hogy minden érdeklődő egy információban gazdag napot töltött el velünk. Minden felvételizőnek eredményes felvételit és „Jó szerencsét” kívánunk!

Cikk nyomtatása E-mail