Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Dobogós helyen végzett az Erdőmérnöki Kar hallgatója

Dobogós helyen végzett az Erdőmérnöki Kar hallgatója a Közös Jövőnk Kárpát-medencei Környezetvédelmi Versenyen

Harmadik helyezett lett Végh Péter a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar hallgatója az Áder János által életre hívott versenyen. A Kék Bolygó Alapítvány elnökének fővédnökségével szervezett Közös Jövőnk Környezetvédelmi versenyt 2002-ben hozták létre. Azzal a szándékkal, hogy egy akkor még a közoktatásban kevésbé megjelent témát, a környezetvédelmet közelebb hozzák a fiatalokhoz. Idén már az egész Kárpát-medencéből és három korosztályból érkeztek a jelentkezők.  

A verseny kijelölt témaköreiben igyekeztek a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölelni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a versenyzőket.  A fordulók során igyekeztek a résztvevőket minél izgalmasabb és élményszerűbb módon bevonni a „környezetvédelem erdejébe”, hogy az ottani tapasztalatokkal felvértezve, képviselhessék megváltozott gondolataikat, véleményüket a kortársak felé.

Az előző évekhez hasonlóan a versenyen a harmadik korcsoport 3 fordulóból állt, melynek a magját egy adott környezetvédelmi problémával kapcsolatos pályamunka elkészítése és előadása adta, ezen felül kisebb- nagyobb feladatokat kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

A felsőoktatásban tanulók korcsoportjából 51 versenyzővel indult el a verseny. Végh Péternek a 2022-es évhez hasonlóan a idén is sikerült a dobogóra kerülnie, s elnyerte a harmadik helyett.

Elért eredményéhez ezúttal is szívből gratulálunk, és sok sikert kívánunk a jövőben is.

kep_1.jpg

Cikk nyomtatása E-mail