Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Az Erdőmérnöki Kar is képviseltette magát a nemzetközi Welcome Day-en

2023.03.09-én került megrendezésre a tavaszi félévnyitó és nemzetközi kulturális esemény, a Welcome Day a Ligneum épületében.

2c5b91c0-4150-47bc-a496-b1c0afea43ab.jfif

Az egybegyűlteket Sándor Márta külügyi főelőadó köszöntötte, és ismertette a délután programját, majd dr. Lakatos Ferenc oktatási és külügyi rektorhelyettes mutatta be pár szóban a Soproni Egyetemet. Ezt követően Gortva Klaudia külügyi koordinátor izgalmas előadása következett a farsangi forgatagról hazánkban.

A résztvevők közül sokan már minimum a 2. félévüket töltik velünk, a Soproni Egyetemen, de sok volt az új, ERASMUS-os hallgató is, akiket Sándor Márta egy bemutatkozásra inspiráló labdajátékkal mozgatott meg. A délután egyik fénypontja az volt, hogy aki jelmezbe, vagy tradicionális viseletbe öltözve jelent meg a rendezvényen az egy tábla csokoládéval is gazdagabb lett a szervezők jóvoltából. 

A játékos foglalkozásokat az országok bemutatása követte, ahol megismerkedhettünk Bangladesh (Sadrul Islam Sarker - LKK) és Ghána (Haruna Seidu - FMK) különleges vonzerejével a prezentáló hallgatók jóvoltából. A töretlen jókedvet tovább fokozta az Ürmös Tánckör meglepetés előadása, majd pedig  a szünetben elfogyasztott harapnivalók melletti ismerkedés.

A szünetet követően még két országba utazhattunk el képzeletben: Kadri Jürissaar (FMK) Észtországot, míg az Erdőmérnöki Karon tanuló cserediák, Anton Joris Krummrey hazáját, Németországot mutatta be a közönségnek.

Zárásként következett még egy zenés produkció, ahol Khouloud Challouf (LKK) énekelt, Ismail Nime (EMK) gitározott, Norbert Niyigena (FMK) és Sholayemi Caleb Omabuwa (LKK) szintetizátoroztak, illetve Madaras Barbara nyelvtanár vezetésével egy nagyobb csoport előadta a "Tavaszi szél vizet áraszt" kezdetű népdalt a közönség bevonásával.

Cikk nyomtatása E-mail