Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Akik előre mentek közülünk

1.jpg

„Életet és halált lehetetlen nem egybelátni. Élet és halál nem más, mint kettétört öröklét, meghasonlott valóság. Egyik nem több a másikánál, csak aki élt és meghalt közülünk, örökkévaló. Hogy kik vagyunk ezek a mi, ezt nem tudom. Életünket mi csak halálunkkal egészíthetjük ki. Egyik a másik nélkül végleges töredék marad.” – írja Pilinszky János. Ez az „élők és holtak egyessége”, ami valóban történelmi távlatokat nyit meg Intézményünkben. Fontosnak tartjuk, hogy hagyományőrző hallgatóink megismerjék múltunk kiemelkedő alakjait, akik helytállásukkal, emberi tartásukkal olyan értéket közvetítenek az életről, a szakma- és hazaszeretetről, az emberségről, amire méltán büszkék lehetünk.

Ennek jegyében az idei évben is ellátogatott a Selmeci Társaság elnöksége, az Erdőmérnöki Kar hallgatósága Dr. Bende Attila vezetésével a soproni temetőkbe és az életutakat megelevenítve, gyertyát gyújtva emlékeztek halottjainkról.

Fontosnak tartjuk, hogy megmutathassuk hallgatóinknak a múlt szövedékén átsugárzó értéket, s így a tegnap beépülhet a mába és talán a holnapba is.

Emlékük örök!

Dr. Bende Attila

Cikk nyomtatása E-mail