VII. Országos Felsőoktatási Vadászati Vetélkedő - Rakonczai Péter Emlékverseny

„Venari necesse est"
„Vadászni pedig szükséges”
Prof. dr. Kőhalmy Tamás (1936-2003)

 

Április 20-21-ei időponttal kerül idén megrendezésre a VII. Felsőoktatási Vadászati Vetélkedő Rakonczai Péter Emlékverseny. Az idei tanévben a Soproni Egyetem közösen a Herman Ottó Szakkollégiummal vállalta a megtisztelő feladatot, hogy a versenyt megszervezze és lebonyolítsa.

A Gödöllői Vadászati Szakkollégium által 2002-ben életre hívott verseny célja, hogy lehetőséget teremtsen a felsőfokú tanintézmények részére, hogy egy országos vetélkedő során összemérjék hallgatóik szakmai tudását. A vetélkedő további célja a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése és új kapcsolatok kiépítése.

A vetélkedő egyéni és csapat versenyszámokat egyaránt tartalmaz. Az idei verseny 17 feladatból áll. Elméleti és gyakorlati megmérettetésekből egyaránt nem lesz hiány!
Előreláthatólag 5 egyetem, 7 csapata fogja összemérni tudását. A feladatok rendkívül sokrétűek lesznek. A teljesség igénye nélkül néhány példa: szakmai- és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel felismerés, lövészet, csapda felállítás, vadászvendég-kísérés.

Az esemény programja:

  • Április 20. (péntek): Göbös-major Ökoturisztikai Központ; Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.; 
    • Gyakorlati feladatok
  • Április 21. (szombat): Élő Növénygyűjtemény botanikus kert, Soproni Egyetem
    • Elméleti feladatok
    • Díjkiosztó: Ligneum Látogatóköpont