Szakkollégiumi tagok

 

Káli Jenő Bence
2. Éves erdőmérnök hallgató A Hermann Ottó Szakkollégiumban a pályázatírók munkacsoportjának a felügyeletéről és irányításáról gondoskodok. Az egyetem berkein belül mind a tanulmányi és a közösségi életben szervesen részt veszek. A karra érkező külföldi cserediákokat mentorálom és emellett a Fizika Intézetben egy kutatási projektet végzek. Az egyetem berkein belül mind a közösségi és a tanulmányi életben szervesen részt veszek.

Kalocsai Angéla
Negyedéves erdőmérnök hallgató, a szakkollégiumi választmány tagja. Érdeklődési és kutatási témám a denevérekre koncentrálódik. Mind emellett bronzjelvényes túravezető és rendszeres természetjáró vagyok.

Éliás Tibor
Hatodéves erdőmérnök halogató vagyok.
2015 óta vagyok a Szakkollégium tagja, 2018-tól pedig az elnöke.
Főbb érdeklődési köreim a túrázás, íjászat, vadászat. Bronzjelvényes túravezető és Level 1-es íjászedző végzettségekkel rendelkezem.
A kutatási témám erdőbecslés átmeneti üzemmódú erdőkben.

Gyovai Tamás
Negyedéves erdőmérnök hallgató vagyok, ezen kívül jelenleg fakitermelői és barlangi túravezetői képesítéssel rendelkezek. A Herman Ottó Szakkollégiumban programszervezőként tevékenykedek. Hobbim a természetjárás, kerékpározás, barlangászat és a selmeci hagyományok, bár az utolsó kettőt inkább életérzésnek nevezném. Tagja vagyok Ferencvárosi Természetbarátok Sportkörének és a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulatnak. Az egyetemen kutatásom jelenleg még nincs, de ami érdekel, az az erdő és a geodézia kapcsolata, víztan, városi fák, megújuló erdőgazdálkodás.

Borbély Virág
Negyedéves erdőmérnök hallgató vagyok és a Herman Ottó Szakkollégium tagja már 2. éve. Szeretem az erdőket járni és emellett még vadászom is. Azért jelentkeztem anno a szakkollégiumba, mivel szerettem volna szélesíteni tudásom a tanórák keretein kívül is.
Gesztenye: A Herman Ottó Szakkollégium pályázatíró munkacsoportjában tevékenykedem. Különböző egyetemi programokon gyakran részt veszek, Az egyetemi Ürmös Tánckör tagja vagyok. A somogyi vadállomány fertőzöttségének és különböző vadfajok gyomortartalmának vizsgálatával foglalatoskodom.

Vargovics Máté
Már vagy 2 éve a Szakkollégium tagja vagyok. Kezdetben azért jelentkeztem ide, hogy könnyebben hozzá tudjak jutni az alapoktatáson túli ismeretekhez, amiket a vendégelőadóktól lehet megszerezni, s a viszonzásképpen elvárt előadás-tartás is úgy gondoltam - egy téma jobb megismerésén, és annak szakszerű előadásán keresztül - csak előnyömre lehet a későbbiek során. Manapság is elsődleges célok között tartom számon az egyetemi és kari tudományos élet "hétköznapivá tételét", a hallgatói érdeklődés felélénkítését. Úgy vélem, az út, amin a közelmúltban elindultunk ezt hivatott elősegíteni, így mind a Szakkollégium, mind a saját nevemben kezet tudok nyújtani azoknak, akik saját képességeiket kamatoztatni kívánják még egyetemi éveik alatt!

Tar Dávid
1. éves természetvédelmi mérnök hallgató vagyok, 33 éves. Jászberényi lakos de Kazincbarcikán születtem Borsod megyében! Hobbim a madárgyűrűzés és a madármegfigyelés és ahogy időm engedi akkor önkénteskedünk a Jászberényi Sasköszpontban.

Porcsin Alexandra
A Herman Ottó Szakkollégium tagja vagyok immár egy éve, a Média munkacsoport vezetője. Szeretek rajzolni, sakkozni, túrázni. Főbb érdeklődési és kutatási területem a Magyarországi nagyragadozók, főleg a farkasok. Ezen kívül egyéb nemzetközi előfordulásaik és etológiai kutatások is érdekelnek róluk.