Szakkollégiumi munkacsoportok

 

Programszervező munkacsoport
A programszervező munkacsoport feladata, hogy az előadásokat, szakmai- és közösségi programokat helyszínre vigye, megvalósítsa. A szakkollégium programjaihoz megszervezi a helyszínt, beszerzi a kellékeket. Megszervezi magát a programot is, amennyiben az külön szervezést igényel, mint például szakmai kirándulás vagy közösségi szemétszedés. A programszervező munkacsoport tagjai"
Bár a lehetséges programokon közösen szoktunk ötletelni, minden tagnak van beleszólása, megvalósításuk már a programszervezők feladata.
Ez a munkacsoport felel azért, hogy:

  • az előadásokat, szakmai- és közösségi programokat helyszínre vigye
  • beszerezze a szükséges kellékeket
  • felvegye a kapcsolatot az előadókkal , és egyeztessen velük.
  •  a programokról időben tájékoztassa a média munkacsoportot.
  • az előadásokon kívül minden egyéb program megvalósuljon, például szakmai kirándulás vagy közösségi szemétszedés stb.

Programjaink nem csak a szakkollégium tagjainak szólnak, hanem minden egyetemi polgárnak! Megvalósításuk igazi közösségi munka.
A programszervező munkacsoport jelenlegi tagjai: Gyovai Tamás, Kiss Vince

Pályázatíró csoport
A pályázatírók főbb feladata: A Hermann Ottó Szakkollégiumot érintő pályázatok keresése és lehetőség szerinti pályázatok elkészítése és azok benyújtása, ami szakkollégiumi tagok tanulmányát szándékozik segíteni.
Tagok: Káli Jenő, Stofa Krisztián, Nagy Eszter Gesztenye

Média munkacsoport
A média munkacsoport feladata a plakátok elkészítése, az online felületek karbantartása, különböző ötletes és figyelemfelkeltő felhívások megvalósítása. A mi feladatunk a programszervező munkacsoport szervezése következményeként a programok hirdetése a kollégiumokban, illetve a facebookon és a honlapon.
Tagok: Borbély Virág, Porcsin Alexandra, Szőke-Wittich Réka, Vargovics Máté

Választmányi tagok
A választmány tulajdonképpen a szakkollégium motorja. Nem egy konkrét munkakör ellátásáért felelnek, hanem az egész szakkollégium működését irányítják.
A választmányi tagok egyebek mellett:

  • adminisztratív munkát látnak el, mint jegyzőkönyvek megírása a taggyűlésekről, programtervek összefoglalása, Jelenléti ívek kezelése stb.
  • féléves terveket állítanak össze
  • tartják a kapcsolatot a szakkollégium és az egyetem munkatársai, professzorai között
  • pályázatokkal kapcsolatos munkát segítik
  • a különböző munkacsoportok munkáját koordinálják, és szükség esetén be is segítenek.

Bár a választmányi tagoknak nem kell konkrét munkacsoportba becsatlakozni, a fentiekből mégis látható, hogy nagyon sok dolguk van. Egy választmányi tagnak aktívnak, kommunikatívnak kell lennie, és emellett jó szervezői készségekkel is rendelkeznie kell.
A választmányi tagokat a szakkollégium tagjai jelölik, illetve szavazzák meg a poszt betöltésére.
Választmányi tagjaink jelenleg: Éliás Tibor-a szakkollégium elnöke, Kalocsai Angéla

Közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport
A közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport nemcsak a szakkollégium, vagy a hallgatók, de tulajdonképpen az egyetem, a szakma és a társadalom számára is hasznos munkát végez. Ez egy szakkollégium felé tulajdonképpen elvárás is, és ha belegondolunk jogosan. Ebbe a tevékenységi körbe sok minden beletartozhat. Kezdve a szemétszedő akcióktól, az önkéntes munkákon át egészen az ismeretterjesztésig. E munkacsoport létrejöttét még csak decemberben szavaztuk meg,
A Közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport tagjai: Porcsin Alexandra, Rigó Mihály, Stofa Krisztián, Tar Dávid