Nemzetközi szakmai workshop Balatonszárszón

 

2018. június 8-10-ig nemzetközi workshopot tartottak a Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) volt ösztöndíjasai, melynek helyi szervezője dr. Gálos Borbála, a Környezet- és Földtudományi Intézet docense volt.

A 9 közép- és kelet-európai országból, a környezettudomány különböző szakterületeiről érkező résztvevők feltárták az egyes országok jellemző környezeti problémáit, a kapcsolódó kutatási projekteket, környezetpolitikai intézkedéseket, majd meghatározták azokat a komplex témákat, melyekben az elkövetkezendő években szorosabb szakmai együttműködés lehetséges, és a DBU támogatásával közös nemzetközi projektek indíthatók.

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) német szövetségi környezetvédelmi alapítvány minden évben meghirdeti németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját végzős hallgatók, fiatal diplomások, doktoranduszok részére, kutatóintézetekhez, egyetemekre, az államigazgatásba, társadalmi szervezetekhez, vállalatokhoz. Bővebb információ az ösztöndíj programról a https://www.dbu.de/2608.html oldalon található, illetve a Kar Erasmus koordinátoránál kérhető.