Miért a vadgazda mérnöki mesterszak?

Tíz indok, hogy miért Sopront válaszd, ha mesterszintű vadgazda mérnök akarsz leni

Mert...

  1. egyetemünkön ringott a vadászati felsőoktatás bölcsője, ahol már 200 éve oktatjuk a vadászatot, vadgazdálkodást.
  2. itt találtuk ki a Vadgazda Mérnöki Szakot, mi vezettük be elsőként az országban, és 1993 óta, azaz a legrégebben folytatunk ezen a szakon képzést.
  3. az Erdőmérnöki Kar, benne a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet magasan kvalifikált oktatógárdája magas színvonalú, a munkaerőpiacon jól érvényesíthető tudást biztosít számodra.
  4. olyan európai szintű feltételei vannak az oktatásnak, amelyek biztosítják, hogy az ismeretanyag átadása, a leghatékonyabb legyen. Olyan képzésben részesülsz, amely azonnal alkalmazható munkavállalásod során.
  5. kivételes lehetőségeket biztosítunk számodra a kutatómunkába való bekapcsolódásra a vadászati-vadgazdálkodási kutatás magyarországi bölcsőjét ringató Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetben. Az oklevél megszerzése után akár doktorképzésre (PhD) is jelentkezhetsz a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskolánkba.
  6. ilyen légkört, hangulatot máshol nem találsz. Az Egyetem évszázados diákhagyományai egy életre barátokká teszik hallgatóit. Ez – a barátságon, egymás segítésén alapuló – szellem, átvezet valamennyi nehézségen. 
  7. Sopron maga a csoda, Közép-Európa egyik legszebb, leglakhatóbb városa, környezete kicsiben nyújtja azt, amit egész Magyarország. Járhatod az Alpokalja erdeit, sétálhatsz ódon utcáin, megpihenhetsz kiskocsmáiban, de pillanatok alatt a legnagyobb sztyepptó, a Fertő partján élvezheted a tájat. Jó soproninak lenni.
  8. olyan feltételeket biztosítunk soproniságodhoz, amely életed legszebb éveivé teszi az itt töltendő időszakot.
  9. mi is szeretnénk, ha Te a Nyugat-magyarországi Egyetemen válnál Vadgazda Mérnökké. 
  10. a soproni Vadgazda Diploma érték, amelynek birtokában biztosan megállhatod helyedet pályádon. Igazolják ezt végzett vadgazda mérnökeink százai.