Környezetmérnök képzést népszerűsítő szaknap a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán

 

A Soproni Egyetem környezetmérnöki képzését gondozó Környezet- és Földtudományi Intézet szaknépszerűsítő napot hirdetett 2018. november 29-én 9:30 h kezdettel 2019-ben felvételiző középiskolások számára.

A szaknapra a szombathelyi Herman Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból 14 környezetvédelmi technikus tanuló érkezett oktatóik kíséretében, valamint a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból 9 technikumban tanuló diák vett részt a programon. A résztvevőket prof. dr. Bidló András dékán és a szaknapot szervező dr. Horváth Adrienn köszöntötte a szakot gondozó kar, illetve intézet nevében. 

A résztvevők megismerkedhettek az egyetemünkön való továbbtanulás lehetőségeivel, általános tudnivalóival, előnyeivel illetve a szakon oktató kollégákkal és az intézetek profiljaival. Az intézeti bemutatkozásokat a nálunk végzett és a szakmájában tevékenykedő Kurucz Gergő okleveles környezetmérnök zárta, betekintést engedve ezzel az egyetemen és a munkaerőpiacon szerzett tapasztalataiba.

A program következő részében a diákok megtekinthették a Kémiai Intézet, Termőhelyismerettani Intézeti Tanszék, valamint a Vízgazdálkodási Tanszék laboratóriumait a C épületben és a Természeti Erőforrások Kutató Központban (NRRC) is. 13 órától „Ipar és környezettechnika” elméleti előadásba nyerhettek betekintést. A zárszóra 14:00-kor került sor a Ligneumban (Látogatóközpont).

Ezúton is köszönjük minden kollégának, Prof. Dr. Bidló András intézetigazgató egyetemi tanár, dékánnak; Bolodár-Varga Bernadett intézeti mérnöknek; Elekné dr. Fodor Veronika egyetemi adjunktusnak; dr. Gálos Borbála egyetemi docensnek; dr. Kalicz Péter egyetemi docensnek; dr. Rétfalvi-Szabó Piroska tudományos munkatársnak; dr. Vágvölgyi Andrea egyetemi adjunktusnak; dr. Zagyvai Gergely egyetemi adjunktusnak, valamint Kuruc Gergő okleveles környezetmérnöknek a részvételt és a színes bemutatkozásokat, amellyel hozzájárultak a szaknap sikeres lebonyolításához. Köszönjük Török Luca kmh, Katona Máté és Végh Péter oemh hallgatóinknak a részvételt és a kíséretet. Az első visszajelzések az érdeklődőktől, elsősorban a diákokat kísérő tanároktól, pozitívak voltak. A Herman Ottó SZSZK-val a program végén már szó esett a jövőbeli szorosabb együttműködésről is.

A fotókat dr. Balázs Pál készítette. Képek itt: klikk ide!