International Day - Nemzetközi tanévzáró rendezvény a Soproni Egyetemen

 

2018. május 4-én a Szalamandra-tónál került sor az immár hagyományosnak tekinthető nemzetközi tanévzáró találkozóra, melyre a tavaszi szemeszterben nálunk vendégeskedő Erasmus+ hallgatóink, teljes képzésre beiratkozott Stipendium Hungaricum ösztöndíjasaink és költségtérítéses formában teljes képzésük vége felé járó kínai hallgatóink mellett meghívtuk magyar hallgatóinkat is.

A „NEMZETKÖZIESEDÉS ITTHON – TÖLTS EGY DÉLUTÁNT-ESTÉT ERASMUS ÉS STIPENDIUM HUNGARICUM HALLGATÓINKKAL!” felhívásnak – a félévnyitó rendezvényünkhöz hasonlóan – főként az Erdőmérnöki Karon volt pozitív visszhangja, de voltak lelkes résztvevők a Simonyi Károly Karról is. Éliás Tibor erdőmérnök hallgató, a Herman Ottó Szakkollégium elnöke és hallgatótársai felajánlották, hogy bográcsgulyást főznek a résztvevőknek, ill. vegetáriánus verzióról is gondoskodnak. A gulyás – a sok segítő kéz ellenére – a tervezettnél lassabban készült el, de közben tanulmányozhatták a diákok az angol nyelvű receptet, megkóstolhatták a német Erasmus hallgatók előző este sütött perecét, beszélgettek, és kísérletet tettek egy vidám diáknóta megtanulására is. Sándor Márta nemzetközi koordinátor jóvoltából Magyarországgal kapcsolatos ismereteikből is "vizsgáztak" egy teszt segítségével, melyet négy főből álló, vegyes (egy magyar + három külföldi) csoportokban oldottak meg, és a csoportalkotás során hazánk nevezetességeivel és legfontosabb történelmi eseményeinkkel is megismerkedhettek négy részre vágott beszédes képek rekonstruálásával és a tartalom megnevezésével.

A program sikeréről meggyőznek mindenkit a fényképek és videók, melyeket Dr. Facskó Ferencnek, Mandakh, Khasar és Temuulen LKK-s mongol hallgatóinknak köszönhetünk.

Köszönet minden résztvevőnek, a főszakácsnak és a kuktáknak!