Hogyan működik a szakkollégium?

 

Azt már sokan tudjátok, hogy a Soproni Egyetem Erdőmérnöki karán működik a Herman Ottó Szakkollégium. De azt talán csak kevesen, hogy az elmúlt időszakban teljesen újra értelmeztük magunkat, újra fogalmaztuk céljainkat. Megújult Szervezeti és Működési Szabályzatunk sokkal aktívabb részvételt vár el a tagoktól, cserébe viszont hatékonyabb és hasznosabb a munkánk. Ennek jutalmazása pedig, hogy e félévtől nemcsak a kollégiumi férőhely biztosított tagjaink számára, de aki munkájával kiérdemeli, kedvezményes tanulmányi rend iránti kérelemmel is élhet. Egy kis rövid sorozatban szeretnénk nektek bemutatni, hogyan is működünk jelenleg. Reméljük ezzel kedvet csinálunk, hogy minél többen csatlakozzatok hozzánk, hiszen a létszám emelés nem titkolt célunk. Többen ugyanis sokkal többet érhetünk el!

Felépítésünk: jelenleg minden tagunknak a három választmányi tag kivételével be kell csatlakoznia minimum egy Szervezői Munkacsoportba. Minden munkacsoport más területért felel, és a tagjai egymás közt megosztva végzik el a munkát. Munkacsoportjaink:

  • Pályázatíró munkacsoport
  • Média munkacsoport
  • Programszervező munkacsoport
  • Közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport

A közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport nemcsak a szakkollégium, vagy a hallgatók, de tulajdonképpen az egyetem, a szakma és a társadalom számára is hasznos munkát végez. Ez egy szakkollégium felé tulajdonképpen elvárás is, és ha belegondolunk jogosan. Ebbe a tevékenységi körbe sok minden beletartozhat. Kezdve a szemétszedő akcióktól, az önkéntes munkákon át egészen az ismeretterjesztésig. E munkacsoport létrejöttét még csak decemberben szavaztuk meg, de ahogy elkezdődött a tavaszi szemeszter, már meg is valósult első programja, Stofa Krisztián Jóvoltából.
Krisztián a Váci Deákvári Óvodába látogatott el, ahol a madarászatot mutatta be a kicsiknek. A környezettudatosságra való nevelés első lépése a természet megismerése, és megszeretése. Erre tökéletes egy ilyen élmény.
Szivesen kivennéd a részed hasonló feladatokból? Vagy sokkal jobb ötleted van? Várjuk jelentkezésedet a vagvolgyi.andrea@uni-sopron.hu email címre. Jelentkezési határidő Febr. 22!
A Közéleti szerepvállalásért felelős munkacsoport tagjai: Porcsin Alexandra, Rigó Mihály, Stofa Krisztián, Tar Dávid