Néhány fontos információ a frissen felvett hallgatóknak

 

Kedves Leendő Egyetemi Polgár!

Gratulálok a sikeres felvételi eredményéhez! Az idei tanévnek különleges jelentőséget ad, hogy 2018-ban ünnepeljük a Kar megalapításának 210. évfordulóját és 2019-ben pedig az intézmény Selmecbányáról Sopronba költözésének centenáriumát.

Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán szerzett emlékek és élmények egy életre szólóak lesznek, megalapozzák szakmai- és magánéleti jövőjét. Mindehhez nagyszerű színteret kínál az egyetem és Sopron városa.

Az itt végzettek közül sokan nosztalgiával gondolnak Sopronra, az ódon utcák, éttermek, kiskocsmák hangulatára, a kisvárosias és mégis nyüzsgő, életteli, folyamatosan fejlődő városra, az azt körülvevő zöld környezetre, a dombokra és hegyekre, a Fertő-tóra, és persze a botanikus kertre, ahol mindig öröm megpihenni a tanulás fáradalmai között.

Mint szárnyait bontogató fiatal embernek, bizonyára érdekes lesz Önnek megtapasztalni, hogy a Kar életében fontos szerepet tölt be az országosan is egyedüli és elismert selmeci-soproni hagyományokra épülő diákélet, melynek különleges értéke szemlélet- és közösségformáló szerepe, a bajtársiasság, az egymás elfogadása, megsegítése. A ma már szigorúnak tűnő szabályok – a viselet, a köszöntés, a rendezvények meghatározott forgatókönyve – egész életre szóló tartást, az egymáshoz tartozás érzését adják hallgatóinknak. E szellem megőrzésével várunk és fogadunk minden érdeklődő diákot, és teszünk meg mindent azért, hogy végzett hallgatóként is büszkén vállalja soproni gyökereit, majd a baráti és szakmai kötődéseket egész életében megőrizve bizalommal térjen vissza az Alma Mater folyamatosan megújuló szellemi forrásaihoz. Ennek első eseménye lesz az augusztus 27-31. között megtarott bALEKhét. Erre meghívót a felsőbb éves hallgatóktól fog kapni.

Szeretném felhívni pár fontos teendőre és időpontra a figyelmét:·

  • Kollégiumi regisztráció: minden frissen felvett hallgatónak kollégiumot biztosítunk, de ehhez Önnek azt igényelni kell. Kérem, hogy figyelmesen olvassa el az Ön felvételéről értesítő határozatot, és kövesse az abban leírtakat. Kérem, hogy a megadott határidőig jelentkezzen be, mert a szabadon maradt helyeket a határidő után a felsőbb éves hallgatók kapják meg.
  • bALEKhét (nem kötelező részt venni): augusztus 27-31.
  • Tárgyfelvétel: augusztus 27-31.
  • Beiratkozás (kötelező részt venni – bALEKhét része is): augusztus 28., 8.00
  • Első oktatási nap: szeptember 3.
  • Tanévnyitó ünnepély, hallgatói fogadalomtétel: szeptember 11., 14.00

Bármilyen kérdése, problémája van, kérem, hogy keressen bennünket augusztus 6-tól e-mailben (emk-deknai@uni-sopron.hu), augusztus 21-től telefonon: +36-99-518-258.

Bízom benne, hogy a jövőben számos sikert ér el az itt töltött évek alatt! Érezze jól magát nálunk!

 

Prof. dr. Bidló András

dékán