Építőmérnök200

 

Az Erdőmérnöki Kar is képviselteti magát az „ÉPÍTŐMÉRNÖK200 – konferencia és plakátkiállítás – MMK-ICE” rendezvénysorozaton. A plakátkiállításon a Kar Geomatikai, Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Intézetének három óriásplakátja is megjelent „AZ ERDŐMÉRNÖK MINT KULTURMÉRNÖK” főcímmel. 

Az év legkiemelkedőbb Építőmérnöki rendezvénye a Magyar Mérnöki Kamara és az Institution of Civil Engineers (ICE) szervezésében, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, és az Egyesült Királyság Budapesti Nagykövetségének közreműködésével került megrendezésre.
A rendezvény fővédnöke: Dr. Áder János Köztársasági elnök
Védnöke: Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere
A megnyitó ünnepség 2018. szeptember 10-én 15 órai kezdettel a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében volt. A rendezvényen köszöntőt mondott Ő királyi fensége András, York hercege és Dr. Áder János Köztársasági elnök.
A Plakátkiállítás megnyitó ünnepsége 2018. szeptember 10-én 18 órakor a Bazilika előtti Szent István téren zajlott. A megnyitó ünnepséget követően, szeptember 12-től a plakátkiállítás egész hónapban megtekinthető a Budapesti V. kerületi Szabadság téren.