Dancs Mária kitüntetése

 

Dancs Mária a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán diplomázott környezetmérnök kiemelt díjban részesült a Magyar Mérnöki Kamara országos Környezetmérnöki Diplomadíj pályázatán.

 

A környezetmérnöki diplomát adó egyetemek a legjobb tanulmányi eredményt elérő és egyidejűleg legszínvonalasabb diplomamunkát készítő hallgatóikat javasolhatják a Környezetmérnöki Diplomadíj kitűntetésre. A jelöltek közül a Kamara kuratóriuma véleményezése után a Környezetvédelmi Tagozat elnöksége dönt a díjazottakról. A 2017 évben diplomát szerzettek közül négy fő részesült e magas szakmai kitűntetésben. A díjakat a környezetvédelem meghatározó szakmai és kormányzati képviselői jelenlétében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Nagy Gyula, a MMK elnöke adta át a 2018. január 18-án Budapesten rendezett ünnepségen (képünkön balról jobbra Parragh Dénes, a Környezetvédelmi Tagozat elnöke, V. Németh Zsolt államtitkár, Dancs Mária díjazott okleveles környezetmérnök, Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Dr. Fekete Jenő kuratóriumi elnök látható).

Dancs Mária a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán a Környezetmérnöki Mesterképzési Szakon diplomázott. Diplomadolgozatának címe: „Erdőgazdálkodási munkák környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálata a Zalaerdő Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetének területén”. Konzulensei Dr. Vágvölgyi Andrea egyetemi adjunktus és Szakálosné Dr. Mátyás Katalin egyetemi adjunktus voltak.

Gratulálunk a kitüntetéshez!