Behívó bALEK7-re

Kedves leendő bALEK!

 

Ezúton gratulálunk neked, hogy sikeresen felvételt nyertél a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán meghirdetett szakok valamelyikére. Mielőtt azonban ténylegesen megkezdenéd egyetemi tanulmányaidat, a Kar vezetésével egyeztetve egyetemünk hagyományainak megfelelően a 2020/21-es tanév kezdetén is megrendezésre kerül a „bALEK-hét”, a leendő elsőéves egyetemi polgárok részére.

bALEK-héten való részvétel erősen ajánlott (szinte már kötelező), hiszen ekkor ismered meg az évfolyamtársaidat, a hagyományokat, leendő oktatóidat és a Firmaévfolyamodat is. A bALEK-hét teljes költségét nem tudjuk finanszírozni, így hozz magaddal 15.000,– Ft-ot. Ez az összeg a szállás, az étkezés és néhány programpont költségeihez való hozzájárulás.

 

Amennyiben valamely halaszthatatlan oknál fogva mégsem tudnál részt venni a bALEK-héten, azt a balekhet2020@gmail.com e-mail címen tudod jelezni, legkésőbb augusztus 10-ig. Továbbá, ha valamilyen érzékenységed, allergiád, egyéb nyűgöd van, így azt is jelezd a fent említett e-mail címen, hogy fel tudjunk rá készülni! A bALEK-hét keddi napján (tehát szeptember 1-jén) a részvétel a hét többi napjától függetlenül KÖTELEZŐ, mivel ezen a napon lesz a beiratkozás és a kollégiumi regisztráció is.

 

FONTOS!!! A bALEK7-re regisztrálnod kell magad legkésőbb augusztus 10-ig. (Szállást, étkezést kell rendelnünk; polómegrendelést kell leadnunk; programok létszámát kell egyeztetnünk a helyszínekkel stb.)

 

A rendezvény a soproni vasútállomáson veszi kezdetét augusztus 30-án vasárnap, 11:40-kor. A korábbi évektől eltérően a regisztráció és a további adminisztráció itt fog megtörténni. Innen elkalauzolunk az egyik egyetemi kollégiumba. Aki nem vonattal, hanem autóval vagy busszal érkezik, annak önállóan kell megkeresni a Baross utca 4-6. cím alatt megtalálható LUK épületet (GPS: 47.68536,16.57467).

 

Néhány dolog, amire a hét során biztosan szükséged lesz:

 • Érettségi bizonyítvány másolata, nyelvvizsga bizonyítvány másolata, személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya.
 • Beiratkozási lap!!! (A beiratkozási lapból kétféle van: állami és önköltséges àezeket a neptunban így éred el: Neptun > Információ > Általános nyomtatványok > Beiratkozási lap Állami/Önköltséges à ki kell nyomtatni és alá is kell írni [Aki Önköltségesként nyert felvételt az egyetemre, neki a képzési szerződés is kell kinyomtatva és aláírva!])
 • 20 fajból álló, igényesen elkészített fás szárú leveles hajtás-gyűjtemény, szabvány növénygyűjtő lapon, magyar és tudományos nevekkel ellátva, mérnöki precizitással felragasztva.
 • 15 db-os kőzetgyűjtemény, a beazonosításhoz megfelelő (legalább 25 g-os) méretű kézipéldányokból (±20%-os eltérés megengedett).
 • A2-es rajztábla, ceruzák (2B, HB, 2H), radír, körző, vonalzókészlet, betűsablon.

A gyűjteményekre már az első héten szükséged lesz, így azok elkészítése már a bALEK-hétre elvárt és indokolt! A gyűjtemények bemutatásának elmulasztása szankcionált.

Másik fontos dolog, hogy a Matematika Intézet egy szintfelmérő vizsgát állított össze, amire ugyancsak ezen a héten (szerdán) kerül sor. Erre sajnos az utóbbi évek negatív tapasztalatai adnak okot.

 

Továbbá feltétlen hozz magaddal:

 • Hálózsákot!
 • Túracipőt (lehetőleg ami 100 m után nem töri fel a lábad és bírsz benne sétálni), esőkabátot, hosszú nadrágot, fejfedőt, játszós ruhát, fürdőruhát, higiéniás felszerelést (fogkefe, fogkrém, strandpapucs, törölköző stb.).
 • Tanulmányaidhoz szükséges felszereléseket (füzet, toll, számológép, fehér köpeny kémia laborba stb.).
 • TB kártyád, orvosi papírokat (allergia, gyógyszerérzékenység, egyéb betegség) az orvosi vizsgálathoz.
 • Költőpénzt (… sosem lehet tudni, hogy mikor akarsz enni egy fagylaltot).
 • Zsebkésed, örökös jókedved és amit még fontosnak tartasz.

 

NE hozd magaddal viszont anyát, apát, nagyszülőt, testvéreket, barátot-barátnőt, kisállatot! Egy hétig kibírjátok egymás nélkül, a többit pedig bízd csak ránk!

 

A kedves Szülők figyelmébe ajánljuk, hogy egyetemi bALEKHÉT-ről van szó, az egész napos programok miatt csak este és csak sürgős esetben hívják gyermekeiket!

 

Programterv:

Vasárnap: Regisztráció Sopronban, kollégium elfoglalása, este orvosi vizsgálat és ismerkedés.

Hétfő: Matematika szintfelmérő, dékáni köszöntő, első tanórák, múzeumlátogatás, városnézés, nótaest

Kedd: Egyetemi regisztráció, beiratkozás az Egyetemre, kollégiumok bemutatása, tárgyfelvétel, kollégiumi jelentkezés

Szerda: Hegyvidéki túra, tanszékek

Csütörtök: Ibiza, 4 kari bál

Péntek: Beköltözés a kollégiumba (opcionális), bALEK-hét vége, szabadon választható tómalmi strandolás (saját felelősségre)

 

Mindenki a saját felelősségére vesz részt a bALEK-héten, de bármi probléma megoldásában maximálisan a rendelkezésetekre állunk!

Ha bármi kérdés merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatban, írj a balekhet2020@gmail.com e-mail címre, vagy keress minket bátran:

 

 • Nagy Erika: +36 20 942 2847
 • Káli Jenő: +36 30 599 1960
 • Guti Eszter: +36 70 559 9550
 • Szeverényi Grácia: +36 20 998 2682

 

Az augusztusi viszontlátás reményében mielőtt búcsút vennénk, még pár megjegyzés:

 1. Sértődésnek helye nincs!
 2. bALEK köszönj Jó szerencsét!

 

Jó szerencsét!

 

212. „Erdőszeti” tanév Firmaévfolyama