Az Erdőmérnöki Kar oktatóinak szekciója és szereplése a Földtudományi Unió éves Közgyűlésén

 

Az Európai Földtudományi Unió Közgyűlése (European Geosciences Union General Assembly) idén az online térben került megrendezésre 2021. április 19–30 között (www.egu21.eu).

A konferencia a földtudományi szakemberek legjelentősebb Európai éves találkozója, ahol az Erdőmérnöki Kar intézeteiben művelt tudományágakban is számos előadás és poszter kerül bemutatásra. Április 27-én került megtartásra a konferencia keretében karunk oktatója, dr. Horváth Adrienn adjunktus, elnökletével az EGU több tagozatában (Biogeosciences, Hydrological Sciences, Natural Hazards) meghirdetett Komplex esettanulmányok az ökoszisztémák klimatikus és hidrológiai szélsőségekre adott reakcióiról (Complex case studies for ecosystem responses to climate and hydrological extremes) című multidiszciplináris szekció – többek között - dr. Gribovszki Zoltán egyetemi tanár és dr. Kalicz Péter egyetemi docens közreműködésével. A szekció immár 5. éve fogadja az előadókat, érdeklődőket. A szekcióban az Erdőmérnöki Karról több előadás hangzott el:

A szekcióban a soproni előadások mellett, több európai - szlovák, német, szerb - kutatóhely is eredményekkel jelent meg összesen 14 előadással. Bővebb információ a szekció linkjén érhető el: https://meetingorganizer.copernicus.org/EGU21/session/38837#vPICO_presentations

 

Egy másik szekcióban, Természetalapú megoldások a globális környezeti kihívásokhoz és az SDG nexus kutatásához ("Nature-Based Solutions for Global Environmental Challenges and SDG nexus research") (https://meetingorganizer.copernicus.org/EGU21/session/40495) további két előadással képviseltette magát a Környezet- és Földtudományi Intézet: